Wynanda Zeevaarder

Zangles: Gemakkelijk zingen (en spreken)

Zingen is waarschijnlijk de meest voorkomende vorm van muziek maken ter wereld. Het muziekinstrument dat we altijd bij ons hebben en waar we allemaal wel een beetje vaardig mee zijn is onze eigen stem.

De mens heeft vanaf zijn ontstaan gezongen om zijn gevoelens te uiten. Een kind zachtjes in slaap zingen, tevreden neuriën, amoureuze liederen, odes, ritmische werkliederen, klaagliederen, strijdliederen, religieuze en rituele chants…

Sommige mensen hebben van nature een stem die gemakkelijk aanspreekt en “het gewoon doet”. Voor velen is het echter noodzakelijk goed te leren omgaan met hun stem om gemakkelijk te zingen (en te spreken). Dit muziekinstrument is deel van jezelf, kwetsbaar, onvervangbaar en uniek.

Fysiek bezig zijn

Het is heerlijk om te zingen! Je bent heel fysiek bezig en leert je bewust te worden van het lichaam. Je kunt in het zingen je gevoelens kwijt en vaak ook nog prachtige teksten vertolken. Zingen kun je in allerlei stijlen. Bij mij kun je geschoold worden in o.a. klassiek, musical, pop, jazz. Je leert goed en gezond zingen in die verschillende stijlen.

De klassieke zangliteratuur is zeer uitgebreid. Vele eeuwen muziek zorgen voor ontelbare werken voor de zangstem met of zonder een of meer instrumenten en een enorme hoeveelheid meerstemmige muziek. Duizenden pop-, musical- en jazzliedjes zijn er om aan te werken en van te genieten.

Betere spreekstem

Een prettige bijkomstigheid van zangles hebben is dat jouw spreekstem ook beter gaat functioneren en jij door adembeheersing je rustiger en zekerder van jezelf voelt. Door de acteer-en zangimprovisaties verbreed je de mogelijkheden van het eigen kunnen. Je wordt bewuster van jezelf en je omgang met anderen kan opener en makkelijker worden.

Wynanda Zeevaarder Zangles